Juli - Tijd om te oogsten

Juli - Tijd om te oogsten

Door het tuinjaar met Angelika Ertl

In juli zijn niet alleen zwembaden in het hoogseizoen, maar ook de tuin. Boekenschrijfster en natuurtuinier Angelika Ertl vertelt exclusief wat je in juli in de tuin moet doen.

  • Aardbeien maken gelukkig: Het oogsten van heerlijke aardbeien is waarschijnlijk het hoogtepunt van juli. Rechtstreeks van de plant geplukt, smaken de kleine rode vruchten gewoonweg heerlijk en brengen ze vreugde voor jong en oud
  • Rozen knippen en bemesten: Gesterkt door de heerlijke aardbeien is het tijd voor belangrijke verzorgingswerkzaamheden aan de rozen in de tuin. Angelika Ertl adviseert snoeien en bemesten in juli.
  • Water geven is belangrijker dan ooit in juli: Water geven is natuurlijk een van de belangrijkste zaken in het hoogtepunt van de zomer. "In de natuurlijke tuin zet je overal bakken en vaten neer. Dan kun je met het zachte regenwater gemakkelijk de planten in de buurt water geven. Bovendien is het water niet te koud en krijgen de planten geen wortelopslag," legt Angelika Ertl uit.
  • Verwijder het onkruid: Ook in de zomermaand juli moet het onkruid worden verwijderd. De beste manier om dit te doen is met koper gereedschap.
  • Oogsten en herplanten: Overal waar je al hebt geoogst, kun je nu herplanten. Het is nu ook de juiste tijd om wintergroenten te zaaien
  • Bind vaste planten op: Als je jouw vaste planten nog niet hebt opgebonden, moet je dat nu in juli doen. Zo worden ze goed ondersteund bij weer en wind en zakken ze niet in.