Verhoogde bedden & co. - Wat voor soort verhoogd (bloem)bed wil jij?

Verhoogde bedden & co. - Wat voor soort verhoogd (bloem)bed wil jij?

Naar het droombed met Angelika Ertl

Klassiek plat, hoog of op een heuvel - voor elke smaak en elke eis is er een geschikt bed. Angelika Ertl helpt je uit te vinden welk bed perfect voor jou is.

Het aardbeienbed - de klassieker

Het klassieke aardbeibed is waarschijnlijk het bekendste van alle bedden. Het is niet alleen snel te maken, maar ook relatief goedkoop. Bij dit bed is het echter belangrijk dat je aandacht besteedt aan de bodemkwaliteit. Natuurtuinier en auteur Angelika Ertl legt precies uit wat belangrijk is in deze video.

Het verhoogde bed - de trendsetter

Verhoogde bedden zijn niet voor niets zo populair en zijn tegenwoordig in bijna elke tuin te vinden. Het werken erin is aangenaam voor je rug en slakken vinden niet gemakkelijk hun weg naar de planten die erin groeien. In deze video legt Angelika Ertl uit welke twee methoden je kunt gebruiken om je verhoogde bed te vullen en wat de voordelen van elke vulmethode zijn.

Het verhoogde bed - in harmonie met de cyclus in de tuin

Het verhoogde bed is afkomstig uit de permacultuur en werkt in harmonie met de natuurlijke cyclus in de tuin. Het is eenvoudig en goedkoop te maken en is perfect voor alle natuurlijke tuiniers. Angelika Ertl heeft ook nuttige deskundige tips voor dit bed in deze video.

Het spitloze bed - het snelle bed

Droom je van een bed waar je zo weinig mogelijk werk aan hebt en dat je niet moeizaam hoeft om te spitten? Dan is het no-dig bed iets voor jou. Deze methode, die ook afkomstig is uit de permacultuur, is ideaal om snel en gemakkelijk volledig onkruidrijke gebieden om te toveren in vruchtbare bedden. Angelika Ertl legt ook uit hoe je dit het beste kunt doen in deze video.

Bezoek ons op Youtube en laat een like of reactie achter als je onze nieuwe video over verhoogde bedden & co leuk vindt. We wensen je veel plezier met het maken van je verhoogde bed!