Augustus - Tijd van overvloed

Augustus - Tijd van overvloed

Door het tuinjaar met Angelika Ertl

Ook in augustus is er veel te doen in de tuin. Water geven, snoeien, oogsten en ook zaaien en planten zijn belangrijke onderwerpen in deze zomermaand. Natuurtuinier Angelika Ertl heeft exclusieve tips voor je die je in augustus op weg helpen in je tuin

  • Courgette en komkommers hebben nu extra dorst: In augustus moet er speciale aandacht worden besteed aan het regelmatig bewatering van courgettes en komkommers, want het zijn echte waterdrimnkers.
  • Ribesstruiken willen gesnoeid worden: Na de bessenoogst is het tijd om de struiken te verjongen, want dat zorgt voor een overvloedige oogst volgend jaar.
  • Denk nu aan herfst- en wintergroenten:"groene kool, andijvie, frisée en Chinese kool - augustus is het juiste moment om de planten voor de herfst te planten", onthult Angelika Ertl. Augustus is ook ideaal voor het zaaien van wintersla.
  • Schimmel bij tomaten voorkomen: Voor tomaten heeft Angelika Ertl een heel bijzondere tip: zorg er bij het water geven voor dat er geen spatwater op de bladeren komt, want zo voorkom je schimmel.
  • Zelfgemaakte kruidenolie bereiden: Als je veel kruiden in je tuin hebt groeien, is augustus het juiste moment om ze te verwerken tot heerlijke kruidenolie. Of het nu gaat om citroenverbena, citroenmelisse, winterui of Oost-Indische kers, je kunt ook in de winter nog van jouw favoriete kruiden genieten, want zelfgemaakte kruidenolie blijft maandenlang goed in de koelkast.